Rugi la kalau korang terlepas konsert nih..best sangat tau....

Dapat tau pasal konsert ni masa dengar hot fm..tau je terus sms papa ajak pegi. Rupanya papa pun dengar kat hot fm gak & memang dah terpikir nak pegi...cantekkkk...terus booking via ticket2u.biz.

Show kul 8 mlm tinggal tiket RM200 ++ je so booking kul 3. Itupun yang murah dah habis, tinggal yang RM165 and above je.


Hari kejadian tu, kami sampai awal dalam kul 2 sebab dah tau jalan kat situ jem giler..so sempat la lunch kat kafe dulu and sembahyang.



Luar Panggung Sari tu ada pameran Harley Davidson....HD ni salah satu penaja Konsert Opera Hidup..banyak la diaorang pamerkan motor2 HD kat situ..so sempat la posing2 kat motor tu sementara tunggu kul 3.



Sebenarnya dari awal kitaorang tak tau yang show kul 3 ialah Wings & Superfriends...show malam baru lah Wings with orkestra..masa tengah siap nak pergi tu baru tau tu pun sebab papa check balik kat website..masa booking takde pulak tulis kat situ..tapi takpe, kitaorang suke sebab Superfriends tu sume otai2 u...


Ce tengok ce tengok nama2 kat banner tu..tak ke otai tu?? Ada Dato' M Nasir, Ramli Sarip, Nash, Mus, Yantzen, Hattan, Azlan (Typewriter), Jac dan pemain2 gitar dan drum jemputan macam man kidal, kid dll... baca la sendiri kat banner tu..hehe.

Suara memang takyah cakap la kan...sume power2 tak hengat...nyanyi pulak lagu2 rock klasik..best gilerr!!

Sebelum ni tak minat pun kat azlan..sekali masa konsert baru aku akui suara dia memang superb terus jadik minat hehehe...

Tapi boring la kat Istana Budaya nak ambik gamba pun takleh..so takde la gambar abang Awie & the gang nyanyi tu kan..

Adapun yang aku ambik dari jauh secara curi-curi sebelum kena sound ngan abg IB tuh..cis, ingat dia tak nampak hehehe..

Time ni masa penutup show..masa ni abg IB dah tak marah dah tp gambo lak tak clear..:(

Show 2 jam so dalam kul 5.30 habis show..ingat nak tunggu kt situ lama sikit kot2 abg Awie kuor nak ambik gambo haha tapi papa sibuk ajak balik..tak kasik can tauu..sebab kecewa tak dapat ambik gambar ngan abg awie, so ambik je la gamba abg asmayuzi ngan motor Harley Davidson..kah kah kah..


Comments (4)

On May 3, 2011 at 9:10 PM , Jasfyra said... [Reply to comment]

kitorang pun sebenarnya nk tgk wings ngan orkestra tu.tp tiket abis.apa2 pun wings n superfriends mmg mantap kan.kalo ada konsert depa lg leh kita p sama..hehe

 
On May 4, 2011 at 8:28 AM , mizz-siti said... [Reply to comment]

ok, kalo ada lagi kabo ye..kompom nak pi lagi.. :)

 
On May 4, 2011 at 1:07 PM , ~~@lyci@~~ said... [Reply to comment]

wahhh, layan konsert tak hingattt.. bestnya... lame dh tak deting2 berdua camtu huhu..

 
On May 4, 2011 at 2:37 PM , mizz-siti said... [Reply to comment]

zurr..ajak le en ajip pegi...adam anto umah ibu..hehehe