Dah sampai part 5 tak abih lagi ke oiii! mujur tak dok sana seminggu, kalo tak mesti 3 bulan baru siap wat entry hahaha...

Masuk hari ke-3 kami ke Langkawi.

Ikut perancangan, ia merupakan hari last kami di sini. So masa untuk memperkemaskan aktiviti shopping. Beli mana yang belum beli. Sepagi tu memang kami dok keluar masuk Haji Ismail Group - Idaman Suri - Zeno - Saga je la kekdahnya. Hotel pulak awal-awal lagi dah check out. So after shopping kami ke rumah poksu jak untuk tumpang mandi manda, siap-siap, bungkus-bungkus barang masuk kotak. Separuh dari barang memang dah di bawa ke rumah dia malam sebelum tu sebab barang terlalu banyak sampai tak muat satu bonet kete. Kaedahnya memang poksu jak kena hantar kami ke aiport so barang sumbat dalam 2 bonet kete..itupun sendat...

Ok, lepas dah siap-siap dalam kul 5 kitaorang gerak ke airport, kalau ikut flight kul 7.30 malam. Saja pergi awal sebab takut ada masalah dengan barang yang banyak sangat tu, nak wrap la bagai lagi. Lepas check kastam lega sangat rasa.Sebelum tu saspen sbb kitaorang ni beli macam-macam tapi oleh kerana stay 2 malam so no taxes being charged..selamat.

Dan masa ni nak dijadikan cerita................

Masa untuk check in. Aku tengok muka abg MAS tu ala-ala kompius after aku dah bagi ic semua. Then dia minta tiket yang aku print from web. Masa ni dah heran sbb biasanya check-in pakai ic je kan. Sekali bila dia check tiket, "Tiket ni hari rabu ni. Kalau hari rabu memang ada nama uols semua". Both me & papa ternganga. "How come?" aku tanya kat papa....SAH papa salah booking tiket.

Memang we all plan 3 hari 2 malam saja. Pergi 10hb, balik 12hb..hotel pun booking 2 malam je..kete pun sewa utk 3 hari je...tapi papa silap bilang ari kot dia pi booking tiket balik on rabu, 13hb. Sedang kami kompius tu abg MAS tu bgtau yang kalau kami nak tukar tiket boleh ke kaunter tiket. So kami pun try lah tanya akak kat kaunter tiket tu, dia kata memang ada seat lagi kalau nak tapi sorang kena tambah RM400 sekali dengan surcaj & different rate antara harga tiket hari ni dan esok. Oii mak...we ols 7 orang okeh. Cubalah darab ngan RM400 tu...mampus nak bayar kan..disebabkan kami takde urgency untuk balik segera so kami decide untuk stay satu hari lagi di LANGKAWI...ooo yeah!!

Pada mulanya rasa cam nak marah je kat papa, rasa geram sebab semua dah semangat nak balik kan..tapi rasa cam tak baik marah papa...aku pun salah gak pasal tak check tarikh betul2..kompiden uols...so buangkan fikiran negatif..positifkan minda dengan berkata,

"SYOKNYA DOK SEHARI LAGI KAT LANGKAWI...YEAHHHHHH!!! "

Ternyata cara tu sangat berkesan...rasa cam diberi peluang untuk menikmati keindahan Langkawi sehari lagi. So sewa keta sehari lagi, kali ni Grand Livina pulak. Hotel tak perlu disewa sebab poksu jak & na bermurah hati suh kitaorang tidur kat umah diaorang je...alhamdulillah, save budget hihi..

So apa lagi, jalan lagi lah kan...terus je pi makan laksa power tepi aiport sekali lagi...bestttttt....


Ini adalah kaedah mama & fahmi merawat hati yang frust sebab tak jadi balik...

Ternyata kami happy sebab tak jadi balik kan????

Hahaha..

Lepas makan laksa power, kami ke Pasar Malam...dekat mana eh lupe la plak..rasenye cam dekat ngan pantai chenang. Ha, untung kan tak jadi balik..kalo tak tak merasa pi pasar malam langkawi nih. Pasar malam di sini biasa-biasa je, kecik aje orang meniaga pun tak ramai. Misi aku di pasar malam ialah untu mencari baju anak-anak..ye la, kan plan nak datang 3 ari je so baju pun bawak ngam-ngam je lah. Act baju adik bawak banyak tapi biasalah budak, kena muntah la, kencing la, comot la...sampai habis baju dipakai. So misi berjaya dapat beli baju adik RM5 sepasang, cantik lak tu..beli la 2 pasang utk dia...baju fahmi pilihan sangat terhad so tak beli pun. Nasib baik baju dia, mama & papa ada lebih yang tak pakai lagi..

Memang besar hikmah tak jadi balik tau, kami dapat happiest moment masa kat langkawi ni...nak tau, tunggu episod seterusnya....hehehe...