Sunday, July 26, 2009

3 taun lah!

Ini story pasal si kenit tu la...hari jumaat lepas ada report day kat school dia...so semua parents dijemput untuk dengar pasal perkembangan anak masing-masing..open dari kul 8 pg- 4 ptg ...so mama pun pi la time rehat..masa tu dah tak ramai orang dah..

Nak jadikan cerita...mama tgk la kat report card yang teacher tunjuk tu...(bukan card pun, paper je..ape la..bayar yuran mahal..hehe)ada tulis nama and class..sekali kat kelas tu tulis 4 tahun..mama pun bgtau la teacher....dia ni baru 3 taun tau..bukan 4 taun..teacher pun ape lagi, semua terkejut sebab sblm ni diaorang ingat dia 4 taun.."ye ke kak...sori la..." kata teacher..ape daaa..teacher masukkan dia kat kelas budak 4 taun..tapi silibus lebih kurang je ngan budak 3 taun..cuma budak 3 taun (playskool) tak formal la belajar...kira fahmi ni dah dimasukkan ke preschool la..mama kata takpe la sebab tgk dia ok je...dah alang2 tu, biar la dia belajar advance sikit..cuma teacher kata dia slow sikit la nak banding ngan bebudak kelas dia..ye la, dia kan baru 3 taun....

Ape yang dia dah boleh...

BM-->> dah boleh kenal ejaan "a", "ba" dan "ca" aje..
MATHS -->>kiraan 1-10 je,
IQRAQ-->> dah kenal "a", "ba", "ta", "sa"..........

Selain tu sangat suka mewarna, sangat expert sambung titik-titik, pandai nyanyi macam2...dah pandai sembahyang sikit2..cuma dia tak suka menulis kalau takde titik...hahaha..tapi mama dah cukup puas hati dengan perkembangan dia setakat ni...memadai la kan dengan umur dia dan baru 2 bulan masuk school..

Teacher kata dia ada best friend...namanya haikal, 4 taun umurnya...ke mana pun berdua...belajar berdua, main berdua, tidur berdua, kencing pun berdua..hehehe..patut la bile ambik je dari school mesti citer pasal haikal kecik (sebab kes ada 2 org haikal, sorang kecik, sorang besar)..

ok la tu...harap-harap dia terus happy belajar kat school tu..dan dapat ramai kawan lagi...

Comments (2)

On July 27, 2009 at 12:10 PM , cikhuhu said... [Reply to comment]

hai pamie ;-D

-dpd-
Acik Alin kecik

 
On July 27, 2009 at 12:14 PM , mizz-siti said... [Reply to comment]

hai acik lin..
kecik la sangat..