Tetiap bulan pergi Cameron Highlands rasa cam kampung aku pulak.. :P

Kali ni bawak mak yang dah lama sangat teringin nak pergi sana. Pergi tiga family, memang meriah rombongan kami.

Kali ke-2 aku ke Big Red Strawberry Farm, strawberry celup coklat yang sangat best tu sebab bawak diaorang dtg sini. Recommended jika ke Cameron..

Trip ke Cameron Highlands sebelum ni dah citer panjang kan..so kali ni layan gambar je la..


Sila lihat poster di belakang. Taman Agro Tourism- Big Red Strawberry Farm, di sinilah tempat kejadian.



Fresh, Big, Red, Sweet..



S'berry Fondue, s'berry float, s'berry wth whipping cream



1st time mak & awa datang..
Mak cuma mkn sebiji, awa langsung x makan...x kena dgn tekak..



Syukur...tertunai hasrat nak mai Cameron..



Bersungguh-sungguh kami adik beradik ipar duai menikmati kelazatannya..



Anak terunaku yang sorang tu bila jumpa geng memang lupa la kat mama & papa..



Adik tengah buat cubaan apa ni yek?



Dan ini harga bagi semua yang kami nikmati di dalam gambar di atas..not bad :)



Sebelum balik jalan-jalan tegok ladang..di sini memang terkenal dengan lettuce..



Ini strawberry yang dijual di sini..sepeket RM5..aku memang beli strawberry di sini sbb buahnya yang manis, besar dan merah..



Sebelum balik wajib posing maut dulu....hihihi....

Comments (7)

On June 24, 2011 at 9:29 PM , Juwita Jamaludin said... [Reply to comment]

achu murah juga strawberry kat situ RM 5 je.. dari simpang pulai kan dekat nak ke CH so selalu la gi dari kg kita...

 
On June 27, 2011 at 8:25 AM , mizz-siti said... [Reply to comment]

Ita, murah tp sbb buah dia besar2 so sikit je dlm pack tu..kalau kt pasar mlm dia buah kecik2 so sepeket RM5 banyak la dlm tu..tp yg besar biasanya lbh manis..
Haah ikut simpang pulai dkt je kan dgn kampung kita..

 
On June 28, 2011 at 4:05 PM , fazilamz @ Fazila Hj Mohd Zairy said... [Reply to comment]

Wahhhh Achu posing macam model...huhuhu...La dah ada ambik photo masa achu dengan ita kat surau kat skolah....hehehe
Anyway, klu kita blh wat gathering sesama kat sana best gak kan...
ita cepat balik...hehehe

 
On June 29, 2011 at 6:48 PM , mizz-siti said... [Reply to comment]

La, mesti lucu tgk gambar masa sekolah dulu hihihi...betoi ita cepat la balik nanti kita leh wa gathering..mesti best!

 
On June 30, 2011 at 8:19 AM , fazilamz @ Fazila Hj Mohd Zairy said... [Reply to comment]

Masa tu muka terserlah keanakan lagi..hehehe....blh ke nak buh kat blog? ada halangan x? mintak izin dulu...takut nanti orang marah plak...
Kita leh wat gathering, x ramai pun x pe..janji blh lepak2 kan....

 
On June 30, 2011 at 10:10 PM , mizz-siti said... [Reply to comment]

La, kalo tak censored letak je la kat blog..nak gak tgk..mesti lucu..huhu

 
On July 1, 2011 at 11:46 AM , fazilamz @ Fazila Hj Mohd Zairy said... [Reply to comment]

rasanya x censored pun rasanya...just tak bertudung la...sbb time sekolah rendah kan kita ni kekdg on-off bertudung....klu x leh la citer sket pasal skolah rendah dolu2...