Thursday, June 23, 2011

Strawberry Yogurt Float


Baru balik Cameron so stok strawberry banyak kat rumah, ada yang dah lembik sikit so yang lembik-lembik tu eloklah dibuat sesuatu..sayang kan nak buang..so reka sendiri je strawberry yogurt float ni..sebab takmau rasa masam tu yang tambah yogurt. Kalau nak cuba, ambik resepi ni ye..


Strawberry Yogurt Float


Bahan-bahan:

8-10 biji Strawberry segar
1 botol kecil Nestle Bliss perisa strawberry
1 sudu susu pekat
Sedikit susu sejat
3-5 ketul ice cube
3 scoop vanilla ice-cream

Cara-cara:

1. Masukkan semua bahan kecuali ice-cream ke dalam blender. Blend sehingga hancur.
2. Tuang ke dalam cawan, boleh tambah ice cube jika nak lebih sejuk
3. Letakkan vanilla ice-cream
4. Hiaskan dengan buah strawberry segar
5. Sedia untuk diminum

Comments (4)

On June 23, 2011 at 12:58 PM , Nurul said... [Reply to comment]

mak aih..makin rajin makcik nih...huhu..terliur apabila dibayangkan rasanya...

 
On June 23, 2011 at 2:34 PM , mizz-siti said... [Reply to comment]

nurul, rajin ni ikut mood..
ni maknanya mood tgh baik le ni..ehehe..
sedap..petang ni nak buat lagi..penghabisan stok stoberi tuu...

 
On June 23, 2011 at 10:31 PM , Juwita Jamaludin said... [Reply to comment]

wow nampak mnyelerakan.. achu nak improve skill amnik gambar try banyak kali banyak angle dan closeuo sikit.. insyaallah lama2 cantik.. ita pun baru belajar2.. ilmu leh share sesamakan

 
On June 24, 2011 at 8:12 AM , mizz-siti said... [Reply to comment]

Ita, thanks. bab angle mmg lemah ckit bila ambil gambar mknan..takpe kena selalu tgk gambar-gambar blog ita & blogger lain...dr situ pun boleh belajar jugak..:)