Friday, August 26, 2011

Diari berpuasa Fahmi












Kali ni nak citer diari berpuasa Fahmi. Tahun ni 1st time Fahmi berpuasa. Beberapa hari sebelum masuk bulan puasa dah bagitau dia pasal puasa. Kat skool pun teacher dah siap ajar niat berpuasa.
1/8 - Separuh hari..balik skool mintak susu
2/8 - Sampai kul 3..mintak susu gak
3/8 - Sampai kul 6..mengamuk nak minum air dlm peti ais
4/8 - Puasa penuh
5/8 - Balik skool makan coklat, kena marah terus puasa semula haha
6/8 - Puasa Penuh
7/8 - Separuh hari, mama kasik bukak puasa sebab pegi jalan kat ikea..penat
8/8 - Separuh hari sebab taknak makan sahur..mama kesian so kasik bukak posa
9/8 - Puasa penuh
10/8 - Puasa penuh
11/8 - Puasa penuh
12/8 - Puasa penuh
13/8 - Puasa penuh
14/8 - Tak puasa langsung sebab taknak bangun sahur



















15/8 - Puasa penuh
16/8 - Puasa Penuh
17/8 - Puasa penuh
18/8 - Puasa penuh
19/8 - Puasa penuh
20/8 - Puasa penuh
21/8 - Separuh hari sebab pegi shopping kat Shah Alam..penat
22/8 - Tak puasa sbb demam selesema
23/8 - Separuh hari, teacher kasik ubat demam di skool
24/8 - Tak puasa..still tak sihat
25/8 - Separuh hari sebab pegi shopping ke Bangi..penatt
26/8 - Puasa penuh
27/8 - Puasa penuh
28/8 - Puasa penuh
29/8 - Puasa penuh


















Alhamdulillah, banyak hari jugak dia berpuasa..tapi mama kesian sangat tengok fahmi dah kurus ya amat..sampai nampak tulang rangka. Sahur dah la makan sikit, berbuka pun sikit jugak makannya..tapi seronok ada jugak la teman mama berbuka puasa..kalo dak memang sesorang la jawabnya sebab papa almost every day balik lambat.

Lepas raya fahmi dah janji nak makan bebanyak nak kasik tenggelam semula tulang rangka yang timbul tu hahaha..