Tuesday, September 6, 2011

Aidilfitri 2011 - Edisi Raya Pertama

Hari raya pertama kami, tema diberi ialah green pinky... tapi akhirnya semua dah kehijauan je dah..kalau boleh diberi markah hanya family aku & kak teh je boleh dpt markah penuh sebab memenuhi kriteria..hehehe..
Eh tak lupa juga opah & atuk pun dapat markah penuh sebab memenuhi kriteria warna tema..


Ini adalah saat paling syahdu..sesi bersalaman antara opah & atuk..


Lepas je balik sembahyang raya, touch up sikit then start acara bersalaman..jenuh nak nunggu acara habis sebab ramai sangat..hihihi..kalau dulu kitaorang main salam berterabur je..sekejap je habis tapi kali ni kena 1 by 1 supaya tak kelam kabut & dapat ambil gambar proper sikit.

Lepas habis sesi bersalaman, ada acara teka duit dalam tabung bola pakndak..hihi semua boleh teka sampai adik arissa pun teka hehe. Budak-budak la yang over sebab sapa betul dia dapat duit tu..apa lagi teka jangan tak teka. Disebabkan ada 2 orang yang teka paling hampir, maka duit yang menang tu dibahagia 2 lah..pemenangnya ayen & hariz...cayalahh..



Lepas tu acara diteruskan lagi dengan sesi bergambar pulak..adeih, peluh ketiak segala..maat pun berpinar banyak sangat shoot & camera..hehe...meh tengok gambo family adik beradik aku..eh lupe lak nak kabo..tahun ni hanya family abang yang duk kulim je takde..dia takleh balik sebab baru dapat baby seminggu sebelum raya hari tu..so hanya abang di perantauan tahun ni tak dapat merasai kemeriahan aidilfitri kami di kampung..


Family kak yong, Penang - green sajo, x pinky



Family kak chik,Sungai Besar - green lebih, pinky sikit je



Family kak teh, Alor Setar - Green pinky, markah penuh



Family kak chil, subang - green lebih, merah sikit, x pinky



Family kak mbang, bota - Green pinky jugak tapi x markah penuh sbb tudung ijau hehe



Family ku - Green pinky, markah penuh :P



Ini pula adalah anak teruna & anak daraku in green pinky..abang tak ada gambar proper sebab dia sibuk ngan kawan-kawan.


Sayangnya plan nak ambil gambar ramai-ramai dalam tema yang kehijauan tu tak kesampaian..sebab diaorang sibuk ngan program lain..sayang betul..baju semua dah cantik setema..hanya gambar 6 beradik sahaja yang dapat diambil..


Macam model cover majalah tak? Hehe..


And lastly, gambar aku bersama kakak-kakak tersayang..start dari nombor 1 hingga 5..tapi gambar ngan kaka mbang tu tudungku dah terpenyek..layan je lahhh..eh tak lupe juga gambar bersama suami tercinta di pagi raya...



Seperti biasa raya kami memang takat ambil gambar, lepas tu pergi 2-3 buah rumah yang wajib pastu dah..hehe agak kurang hangat maklum la mak mertua jauh so tak tau nak pi jalan ke mana..tapi whatever sekali pun, kami tetap seronok masa hari raya tuu..semoga kami dipanjangkan umur dan berjumpa di raya-raya akan datang..

Comments (1)

On September 6, 2011 at 10:40 AM , ~~@lyci@~~ said... [Reply to comment]

cun gak kaler green pinky ni sit.. kaler tudung yg pakai tu pun cun gak ;)