Friday, June 18, 2010

Bercuti di PD

Cerita ini agak dah lapuk ye..
Kejadian ialah pada cuti hari wesak yang lepas..
Al-kesahnya setahun sebelum ni aku sengaja membooking rumah penginapan persekutuan (RPP) di PD..masa booking ingat nak pegi dgn family kakak@subang je..
Sekali nak lebih meriah, aku ngajak mak dan family kat kampung join kitaorang..
Rupanya rumah tu keciknya ya amat..makanya bersumbat ler kitaorang macam sardin cap ayam kat dalam tu..nasib baik cuma satu malam je.
Walaupun gitu kisah kejadiannya, meriah tetap meriah..seronok betul rasa...piccass sempena hari-hari berkenaan adalah seperti berikut ye..


Oh..ini adalah pelakon-pelakonnya ye..


mine...


kak mbang's..


kak chil's


main sumbat2 dalam apartment


sungguh macho n steady menunggang kuda..


muka bangga n puas dapat round2 naik kuda..


evening @ the beach..


and the beach toy..


it's time for dinner


setting up the BBQ


man behind the scenes


yummmehh..

Actually ada beach story yg agak menyayat di hati...bahana 'banana boat'...

Sebagai bukti penceritaan ini sila scroll ke atas semula iaitu pic kak chil's family..sila perhatikan tangan kakakku itu..patah okeh..

Al-kesahnya...petang itu, kami sungguh beria-ia naik banana boat..dengan bayaran RM100, kami berlapan naik banana boat itu..sebelum tu, driver yg bawak pakai jet ski tu tanya nak jatuh2 atau tak...kami request nak jatuh bila dah sampai je...sepanjang atas banana boat tu enjoynya rasa...segala tension rasa cam terbang bersama angin bayu yang bertiup, ewahh..dan bila nak dekat sampai..seperti yang dijanjikan driver tu buat kona maut yg menyebabkan kami semua terpelanting ke dalam air laut..kisahnye..masa jatuh tu boleh pulak tangan kak chil aku tu terkena kat belakang laki aku..cemana leh jadi camtu pun taktau la kan..sebab kalau ikutkan aku yang duduk belakang laki aku dan kak chil berada di belakang aku..dah nak jadi kan.

Dengan begitu mudah tangannya patah..hehe...lain kali minum susu anlene ye..sib baik pulak tulang belakang papa takde apa2 ye pa...kalau tak, susah la mama..eheh.

Gambar masa nak naik banana boat tu sampai sekarang tak dapat..nantilah...kalau dah dapat, bolehlah diupdatekan di sini.
Akhir kata, di harap aktiviti seperti ini akan terus menjadi tradisi keluarga di tahun-tahun yang mendatang dan diharap lebih ramai lagi yang dapat join..lagi ramai, lagi best...bikin havoc
Sekian, wassalam...

Nota: Ayat surat separa rasmi mujur takde 'salinan kepada'..hehe.