Friday, June 18, 2010

Arissa turns 5 months old..

Alhamdulillah,
My baby Arissa turns 5 months old on 8th June 2010 *10 days ago*
My cute little baby dah besar rupanya..syukur, 5 bulan berlalu adik membesar dengan sihat dan sempurna. Adik adalah penyeri hidup mama, papa dan abang.

Adik just got her 2nd jab of pneumococcal vaccine this morning. Her weight is about 6+ kg with 62 cm height. Haih adik, jangan tak muat gown yang mama belikan for ur big day dah la ye..hehe.

Kalau nak tau, adik ni murah dengan senyuman..pantang nampak mama and papa especially kami baru balik keje, meleret je senyumnya..

Masih hanya boleh meniarap, bontot dah boleh angkat tapi tak bergerak haha. Takpe dik, take ur time okeh..nanti mesti adik berjaya jugak..

Selain tu, adik dah pandai sua-sua tangan nak suh orang ambik dia, dah pandai buat mimik muka ala-ala nak ikut orang pi jalan, dan dah pandai ngajuk kalau tak kasik dia pegang barang yang dia nak.

Actually, banyak sangat perkembangan adik tapi mama tak reti nak describe satu persatu..terlalu abstrak *ye ke ni...ke malas mama oii*..hehe.

Dan di bawah ni ialah gambar adik sempena umurnya 5 bulan..gambar baru sahaja diambil pagi tadi ye..masa kat hospital.



Satu yang pasti ialah imej rambut pacak yang masih berkekalan ye..
Dik, bila la mama leh buat tocang kat adik ni dik oii..
Adik.. mama, papa, abang dan semua orang sayang adik sangat..
Mama doakan adik terus membesar dengan sihat, sempurna, menjadi anak yang solehah dan dipanjangkan umur..
Love u very much sayang..

-mama-
18/6/10

Comments (3)

On June 22, 2010 at 10:10 AM , tulip said... [Reply to comment]

cik puan siti... ingat lagi tak kat kita. zeaty - dulu di psa. hehe.. 2 dah anak siti.

 
On June 22, 2010 at 4:17 PM , mizz-siti said... [Reply to comment]

mana leh lupa..musti la ingat..haah, dah 2..
zeaty pun nak masuk 2 dah kan? bile due?

 
On July 1, 2010 at 4:06 PM , tulip said... [Reply to comment]

insyaallah bulan 7 ni.. 22hb