Sunday, November 1, 2009

CIC Appreciation Night & Dinner

Walaupun malas giler rasenye nak update blog, namun ku gagahkan jua diri untuk menghapdet...entah ler, asyik malas jer skang ni nak hapdet walaupun banyak story nak citer kat sini...yang paling utang sekali ialah gambar masa pi zoo negara 2 minggu lepas...(nanti kalo ader mood i hapdate la kat sini okehh..)

Kali ni nak story pasal CIC Appreciation Night & Annual Dinner semalam (31st October 2009)..sebagai parent yang 1st time nak attend dinner sekolah anak ni, aku mmg excited la nak pi kan...al kesahnye, tema malam tu ialah Fancy Arabian..disebabkan asik sibuk je, manalah aku ni ada masa nak pi survey kedai untuk sewa costume...kalau ader yang aku tau pun jauh giler..so dah last minit, pagi tu baru nak pi cari jubah arab kat mydin...sekali takde la pulak..pi carrefour pun takde gak..last2 aku bantai beli baju deepavali kat Fahmi..haha...jadi le, asalkan tak pakai t-shirt dah...


Al-kesahnye jugak, kitaorang ni first time, so tak tau le macamana sambutan parents lain..ingat semua tak kesah sangat tema-tema ni...lagi pun buat kat dewan masjid kan...kitaorang expect mesti takde yang beria punya...so aku pakai jubah, & papa pakai kemeja je...

Sekali sampai sana...fuhhh...teruja aku tengok semua students pakai costume arabian sesungguh & comel-comel belaka...mak-mak budak pun ada yg sporting pakai ala-ala penari arab walaupun ramai yang pakai jubah je cam aku...dan bapa-bapa memang rata-rata pakai jubah la..ada la 2-3 orang yang pakai kemeja cam papa..


Happy Deepavali..heheh..lari tema..

Yang paling seronok dah tentu la Fahmi...sebab jumpa kawan-kawan dia...walaupun bebudak lain kebanyakannya lebih besar dari dia, tapi dia boleh ngam ngan diaorang..belum masuk dewan lagi dah berpeluh-peluh main kejar-kejar...agaknya camtu la kat skool, jenuh teacher nak control..pastu pulak dapat banyak hadiah malam tu..memang excited sangat dia naik stage amik hadiah...hehe...suke mama tengok..

baru dok...kat table no. 5..


makan samosa...

tengah naik stage untuk ambik adiah..

excitednye...

sesi bergambar lepas ambik hadiah...

alahai...comelnya semua bebudak ni...

anak sapa la ni...


Malam tu siap ada pemenang untuk best costume untuk kategori kanak-kanak & family...sayangnya Fahmi tak tercalon..(ye la, kata lari tema kan)..comei betul bebudak yang menang tu...siap gelek lagi tu....takpe sayang, next year kita pakai beria ikut tema okeh..heheh..

Lagi satu, tuah papa memang ada setiap kali dinner tak kira dinner apa sekali pun...sampai dinner sekolah anak pun dia leh dapat lucky draw..tahniah la papa...sebelum ni papa setiap kali dinner opis dia memang asik bawak balik adiah lucky draw, tak kire la adiah kecik ke adiah besor..memang papa pandai jampi...heheh...mama je yang memang tak pernah dapat lucky draw...huhu..

Secara keseluruhannya, memang best dinner malam tu...walaupun food tak cukup best tapi terhibur dengan gelagat anak-anak kecil..(macam tom tom bak lak). Rasa bangga jugak sebab dapat jadi parent yang menyokong aktiviti sekolah anak-anak dan tengok sendiri perkembangan anak-anak..so next year insyaAllah mesti nak join lagi..

Last kopek sebelum balik...


:-)

mama buyong pun nak enterframe gak aih...sorok perot tu..tapi pipi bam bam tetap takleh sorok..heheh..

Comments (7)

On November 2, 2009 at 11:12 AM , idura said... [Reply to comment]

hehehhe
mmg tembun pipi tuh..
erm.. dah dekat due dah kan....
jgn lupa inform k.

 
On November 2, 2009 at 1:57 PM , Puteri Mona said... [Reply to comment]

kelessss siap ada dinner eh hehe.KAlau aku kompom ober wakaka. Ct i pun tgh carik skul baru utk adam. Nak cr yg ada transport. CIC ni ada transport tak ek? kalau tak plan nak anto smart reader jek tapi halp day. tanyakan ek

 
On November 2, 2009 at 3:21 PM , ~~@lyci@~~ said... [Reply to comment]

takpe2.. taun depan fahmi+mama boleh dressing over lagi..

 
On November 2, 2009 at 4:52 PM , mizz-siti said... [Reply to comment]

Dora -->> InsyaAllah...

Mon -->> Nanti aku tanyakan kat teacher ekk..kalo adam masuk CIC gak, taun depan leh la kita dressing ikut tema..heheh..

Zur -->> harus kena kuruskan badan supaya dapat dressing dinner tau depan..

 
On November 3, 2009 at 12:19 PM , cikhuhu said... [Reply to comment]

haha..
oi anak india mane sesatttt tu..
hahaha =D

 
On November 3, 2009 at 12:32 PM , Nurul said... [Reply to comment]

bestnya..nursery zakwan yg skang nih takder apa2 aktiviti langsung...not even jamuan raya..isk..isk..

 
On November 4, 2009 at 8:21 AM , mizz-siti said... [Reply to comment]

cik lin..ni anak kacukan namanyer..muhibbah..heheh

skool fahmi ni mmg byk sgt aktivitinye nurul..cuma duit je kene sedia..huhu..