Walaupun dah nak dekat setahun tapi nak jugak update..nak jugakk..hehe
Sambungan cerita Sarawak ok..
Day 3 ~ kami ke Muzium Kucing (Cat Museum) yang terletak di Dewan Bandaraya Kuching Utara, Petra Jaya.

Tiada bayaran masuk ke muzium ni cuma untuk ambil gambar perlu bayar RM3.

Ni kat depan pintu masuk...mood meoww suda marii..
ibu meoww dan anak-anak
jangan cuba cari kucing hidup disini...nan ado...yang ada semua kucing mati
replika buaya pun ada juga...mungkin sebab sarawak pun terkenal dengan buaya yang banyak dijumpai di sungai sarawak kan
comel-comel je kucing lam cermin tu
kalau le ada kucing hidup yang corak camnih...
banyak cerita menarik berkaitan kucing yang boleh kita baca di sini
tapi kami takda la baca semua, tengok2 je pastu ambil gambar

cute sangat gambar ni
anak-anak pun suka datang sini sebab ada macam-macam replika kucing..kecik besar semua ada
Dah puas jalan-jalan dan ambil gambar, kami shopping juga kat gerai cenderahati di situ. Lepas tu keluar dan ambil gambar permandangan luar pulak.
Belakang tu lah bangunan Dewan Bandaraya Kuching Utara, terletak di atas bukit. So dari tepi jalan ni, kami boleh nampak view bandar kuching yang cantik..

Selepas tu kami ke destinasi seterusnya yang sangat jauh dari kuching hanya berpandukan map di iphone...so jumpa di next entry!

Comments (1)

On August 8, 2012 at 8:13 AM , Nurul said... [Reply to comment]

pali tak tahan bila tengok yang kucing accident kena awet..ehehe..