Monday, December 14, 2009

37 weeks preggy..

Lamanya tak update blog ni...dari sehari ke sehari, nak tunggu work load berkurangan baru nak update blog tapi nampaknya makin bertambah ada la..kat rumah plak, internet free takleh nak bukak la plak..hari ni kalau ikutkan masih banyak kerja yang patut di settlekan tapi bese la kan, hari isnin yang amat sunyi...jadi mood nak wat keje pun takdek..makanya berupdate la blog ni hari ni..tapi ni pun dah nak dekat waktu balik dah ni..

So kali ni nak update pasal preggy..hari ni dah 37 weeks and 5 days...only 18 days to go...huh..berdebor sioott...mula dok teringat saat bersalinkan fahmi dulu...mudah-mudahan kali ni lebih dipermudahkan dan selamat semuanya..aminn..

Sekarang dah kena checkup every week, yang latest pagi tadi...misi tu cakap baby memang dah kat bawah...kat atas dah kosong..fuhh..saspen..tapi hb masih di tahap yang kurang memuaskan..ape lagi la nak kena makan ni..huhu..

Cerita pasal persiapan pulak, sebenarnya masih ada lagi barang-barang baby dan barang mama baby yang belum ready tapi bukan yang penting sangat...yang penting2 semua dah siap buh lam beg kat dalam boot kete..ni antara checklist barang-barang yang nak beli:
1) Medela Swing Breast Pump (dah booking)

2) Milk storage

3) Nursing pillow

4) Nursing bra

(Empat yang kat atas ni adalah sebagai persediaan nak breast feed baby..ini azam aku yang paling utama dan hopefully berjaya)

5) Baby bath tub

6) Bedding rail

(Bedding rail ni untuk si abang, sekarang tido sekali atas katil dengan mama and papa, so lepas ada adik, nampaknya abang kena tido atas katil sendiri..katil dah ada, cuma kena beli bedding rail supaya tak jatuh tergolek)

7) Stroller

8) Set bersalin Amway


Banyak gak nak kena beli lagi tu...semuanya kena tunggu gaji bulan Disember ni + claim insurans yang dah berbulan tak dapat-dapat lagi...nampaknya hujung minggu ni boleh la shopping sebab gaji dah masuk..heheh...

Oh ya, sekarang ni dah tak brapa larat nak jalan shopping sangat...tapi semangat shopping tu masih kuat..rasanya masih boleh la lagi nak pi beli barang-barang yang disenaraikan tu..

Sebagai gambar hiasan, aku letak gambar masa 32 weeks aritu...gambar latest ader lam henpon, malas nak transfer ke pc...yang pastinya perut tu memang dah makin bulat la kan...


Comments (9)

On December 15, 2009 at 8:09 AM , yantz-yeem said... [Reply to comment]

achu nak tggu hari je la lagi nih eks...alamak aku plaks yg saspen...dah tau ke baby apa?

 
On December 15, 2009 at 9:20 AM , idura said... [Reply to comment]

aah la achu? baby pe??
semoga dipermudahkan...
Amin!

 
On December 15, 2009 at 11:58 AM , HASNI WATI said... [Reply to comment]

Achu...jgn riso2,wati doakan moga achu selamat melahirkan baby tersyg.Wati pun pegnen gak nih tp lmbt gi due nyer...Achu yg tgu masa wati juga terasa debaran nyer...huhuhu,bukan apa wati blum penah merasai bersalin secara nomal,ank wati be4 nih ceaser ;-)

 
On December 15, 2009 at 1:53 PM , mizz-siti said... [Reply to comment]

Yantz & dura--> masa 5 bln aritu scan doc kata insyaAllah girl tp pastu dah tak scan2 utk komfemkan..jadinya kitaorang tak letak harapan tinggi sangat la kan, barang2 pun beli yang unisex je...saspen gak ni..

Wati--> Thanks, semoga wati pun sihat2 selalu...kalo bb ni betul2 kuar bulan 1 anak kita sebaya la nanti ngan bb yantz sekali...heheh..

 
On December 16, 2009 at 1:16 PM , idura said... [Reply to comment]

achu... tahniah.. beshnya dapat sepasang nanti.
hehehhehe

 
On December 21, 2009 at 4:18 PM , Nurul said... [Reply to comment]

semoga selamat la achu yer..heheh..

 
On December 30, 2009 at 5:55 PM , Puteri Mona said... [Reply to comment]

da slamat ke??? senyap jekkk. Tah2 baby new year hehe. Papepun kami doakan sumenya selamat lah ye aminnnnnnnnn... Take care bebeh

 
On December 31, 2009 at 4:58 PM , mizz-siti said... [Reply to comment]

Thanks nurul n mona...aku masih di sini mon..kat opis lagi nih walopun esok ialah due date nyerrr..heheh...serammm..andainya tak bersalin lagi, next week aku dah coti, x larat dah nak mai keje..doakan aku ekk..semoga dipermudahkan segalanya...any news i msg k..

 
On January 9, 2010 at 11:15 AM , cikhuhu said... [Reply to comment]

cONGRATES KTIM!!!!!!!
yayyy...baby girl plaks....
mst nama dia nti,,
nurAminaBalqisSalina..
pape pon smg bby n mummy sehat..
cepat besa k, leh dpt adik lg